fbpx

EXACT EN THE YOUNG DIGITALS STOMEN JONGEREN KLAAR VOOR DIGITALE CARRIÈRE

Exact en The Young Digitals gaan samen jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden naar een baan als digitaal marketeer. Daarvoor hebben beide bedrijven een partnership gesloten. Sociale onderneming The Young Digitals biedt een intensief programma waar jongeren worden opgeleid, werkervaring opdoen en worden begeleid naar een baan. Exact speelt hierbij een actieve rol. Huib van der Harst, manager marketing en communicatie: “Wij zijn er trots op een bijdrage te leveren aan een goede start van de carrière van deze jongeren.”

Uit onderzoek van het CPB blijkt dat 300.000 jongeren tussen de 16 en 27 jaar een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Door een combinatie van persoonlijke, sociale en financiële problemen behalen zij geen diploma en vinden zij geen baan met toekomst.

Het programma van The Young Digitals bestaat uit drie stappen om jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar een baan als digitaal marketeer. In elke stap speelt Exact, marktleider in financiële en bedrijfssoftware, een waardevolle en actieve rol. Exact heeft een actief beleid voor Corporate Social Responsibility en vindt het belangrijk om een bijdrage te kunnen leveren aan de lokale gemeenschappen. Deze samenwerking sluit hier uitstekend op aan.

Exact en The Young Digitals stomen jongeren klaar voor digitale carrière 1

De eerste stap is een kosteloos trainingsprogramma. De jongeren leren in 10 weken de basisvaardigheden om als digitaal marketeer aan de slag te gaan. De nadruk ligt op de praktijk. Tijdens deze opleiding wordt onder meer een bezoek gebracht aan Exact. Hier krijgen de deelnemers een kijkje in de ‘marketingkeuken’ van een succesvolle onderneming en gaan zij aan de slag met een concrete online marketingcase.

Exact en The Young Digitals stomen jongeren klaar voor digitale carrière 2

In de volgende stap komen jongeren in dienst bij The Young Digitals. Exact is hierbij een van opdrachtgevers voor online marketingopdrachten. De jongeren gaan, onder begeleiding van de ervaren professionals van The Young Digitals, aan de slag met deze opdrachten. De jongeren doen hierdoor waardevolle werkervaring op door het ondersteunen van de marketingafdeling van Exact.

De derde stap is dat de jongeren begeleid worden naar een nieuwe werkgever. Exact nam als eerste een jongere – Jari Boer – in dienst die het programma van The Young Digitals heeft doorlopen. “Wij zijn heel trots op dit partnership,” vertellen Sjoerd Hauptmeijer en Marc Pieterse, founders van The Young Digitals. “Onze jongeren leren op deze manier van de beste marketeers én worden altijd hartelijk ontvangen bij Exact.”

Meer weten over wie wij zijn?

Meer zoals dit:

Dag van een trainingsbegeleider

Dag van een trainingsbegeleider

Met onze marketingtraining helpen we jongeren die vastgelopen zijn aan een basis in digitale marketing. Dit doen we in zes weken, onder begeleiding van onze trainingsbegeleiders. Maar wat houdt het werk van een trainingsbegeleider in? Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Wij liepen een dagje mee met Amanda, de trainingsbegeleider in Utrecht!

Lees meer
Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Het jaar zit er alweer bijna op. Halloween komt eraan, daarna is het twee keer knipperen en dan zijn Sinterklaas en Kerst al geweest. Dus wordt het tijd om vooruit te kijken. Welke socialmediatrends kunnen we in 2024 verwachten? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer