fbpx

HOE EEN ONLINE MARKETING TRAINEE ZELF KAPITEIN WERD 

Sinds 20 januari werk ik als trainingsbegeleider bij The Young Digitals. De weg daar naartoe kun je best bijzonder noemen. Eerst was ik namelijk zelf trainee, en sinds vorig jaar juni ben ik aan de slag gegaan bij The Young Digitals, een online marketingbureau met een sociale visie; dat is dus helemaal mijn ding. Gestart als online marketeer, en dan nu voor de klas. Geweldig mooi.

Ik begeleid namelijk de trainingen van de nieuwe studenten, wat als voormalig student van dezelfde opleiding natuurlijk prachtig is. Aan de andere kant van de lijn staan was misschien een beetje wennen maar ik weet als geen ander wat de waarde is van deze training. Dat maakt dat ik elke dag weer als een soort trotse vader voor de klas sta. Trots op de snelle ontwikkeling die ik onze trainees zie maken. Zowel op het gebied van online marketing, maar ook in hun persoonlijkheid.

Wat houdt het in om trainingsbegeleider te zijn

Het werk is in ieder geval lekker divers; voor elke week een trainingsprogramma klaarzetten, voor elke week een nieuw bedrijfsbezoek plannen, opdrachten nakijken, elke dag is weer anders. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het voor de klas staan zelf! Ik had me in de tijden van mijn training nooit kunnen voorstellen hoeveel werk er achter zo’n training zit.

Hoe een online marketing trainee zelf kapitein werd 1

Terwijl ik in gedachten verzonken ben gaat er een hand omhoog. “Vin, kan je mij ergens bij helpen?” Terwijl ik naar de tafel loop gaat er aan de andere kant van de klas nog een hand omhoog. Dit was de tweede week, de trainees maakten content, en gelijk voor een groot bedrijf ook! Die week hielpen we Escher in het Paleis met het bedenken van een nieuwe invalshoek om hun doelgroep te bereiken. Ik heb me volledig verdiept in de lesstof om me de training helemaal eigen te maken. Want hoe harder ik mijn best doe, hoe meer de trainees kunnen leren. En daar doen we het voor!

  Nakijken en nagenieten

  Voor je het weet zijn alle vragen beantwoord, alle opdrachten ingeleverd en vertrekken de studenten om 14:30 om te gaan genieten van hun weekend. Ik blijf met een lach op mijn gezicht zitten om de 16 eindopdrachten na te kijken en hier een cijfer en feedback op te geven. Lastig na een hele week begeleiden? Jazeker. Maar het is het meer dan waard!

  Benieuwd hoe zo’n week eruit ziet voor trainingsgroep 4?

  Meer zoals dit:

  Dag van een trainingsbegeleider

  Dag van een trainingsbegeleider

  Met onze marketingtraining helpen we jongeren die vastgelopen zijn aan een basis in digitale marketing. Dit doen we in zes weken, onder begeleiding van onze trainingsbegeleiders. Maar wat houdt het werk van een trainingsbegeleider in? Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Wij liepen een dagje mee met Amanda, de trainingsbegeleider in Utrecht!

  Lees meer
  Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

  Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

  Het jaar zit er alweer bijna op. Halloween komt eraan, daarna is het twee keer knipperen en dan zijn Sinterklaas en Kerst al geweest. Dus wordt het tijd om vooruit te kijken. Welke socialmediatrends kunnen we in 2024 verwachten? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

  Lees meer