fbpx

MINISTER VAN ENGELSHOVEN BEZOEKT THE YOUNG DIGITALS: ‘DEZE JONGEREN BIEDEN WERKGEVERS MEERWAARDE’

‘Jongeren zonder diploma die met persoonlijke problemen kampen, moeten met maatwerk worden geholpen om skills te ontwikkelen voor een plek op de arbeidsmarkt.’ Dat zei Minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) tijdens haar bezoek aan sociale onderneming The Young Digitals. ‘Dit is een geweldig initiatief. Deze jongeren hebben veel meegemaakt en leren het online marketingvak. ‘Deze combinatie is voor veel bedrijven heel waardevol.’

Jongeren deelden hun ervaringen met de Minister over het programma dat zij doorlopen en hoe het is om bij deze sociale onderneming te werken. Ook vertelde Shafiq van den Enk van VodafoneZiggo over de goede samenwerking met The Young Digitals en de uitstekende kwaliteit online diensten die worden geleverd. 

Sociale onderneming The Young Digitals begeleidt jongeren zonder diploma naar een baan als digital marketeer. Het bedrijf startte in Den Haag en breidde 2020 september uit naar Rotterdam Feyenoord. “We hebben 90 jongeren opgeleid. Meer dan de helft daarvan hebben we begeleid naar een baan,” zegt Sjoerd Hauptmeijer, mede-oprichter van The Young Digitals. “We willen in de toekomst onze impact vergroten, en dus meer jongeren naar de arbeidsmarkt brengen.” Dat gaan we de komende 12 maanden verdubbelen.”

 

The Young Digitals heeft een groot netwerk van bedrijven en organisaties opgebouwd die deze sociale missie ondersteunen, zoals VodafoneZiggo, Exact, UNICEF en De Vegetarische Slager (Unilever). “Dankzij dit netwerk doen onze jongeren waardevolle werkervaring op,” vertelt Marc Pieterse mede-oprichter. “De aandacht van Minister Van Engelshoven is voor onze jongeren een enorme opsteker.”

Begeleiding naar werk

Uit onderzoek van het CPB blijkt dat 300.000 jongeren een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Door een combinatie van persoonlijke, sociale en financiële problemen behalen zij geen diploma. Daardoor vinden ze geen baan met toekomstperspectief. Tegelijk is er een grote vraag naar online marketeers. “Hier liggen de kansen voor onze jongeren,” vertelt Marc Pieterse, mede-oprichter. “Ze zijn ‘online geboren’ en maken graag van hun beroep wat zij het liefste doen: online marketing en social media.”

In drie stappen begeleidt The Young Digitals jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt naar een baan met toekomst. Eerst leren de jongeren in 10 weken in een kosteloos trainingsprogramma de basisvaardigheden die zij nodig hebben om als digitaal marketeer aan de slag te gaan. De nadruk ligt op de praktijk. Vervolgens komt een aantal van hen in dienst om waardevolle werkervaring op te doen. Onder begeleiding van ervaren professionals voeren zij online-marketingwerkzaamheden uit voor klanten. De derde stap is dat jongeren via detachering naar een nieuwe werkgever worden begeleid. “Wij zien dat onze jongeren zich ongelofelijk goed ontwikkelen, en daar zijn we ontzettend trots op.” 

Minister van Engelshoven

Elk talent verdient een kans

Graag komen wij in contact met bedrijven die hun sociale hart op de juiste plaats hebben zitten en die behoefte hebben aan online marketing ondersteuning. Zodat we meer jongeren dat zetje in de rug kunnen geven.

Klik hier als je meer wilt lezen over onze online marketing diensten. Zoek jij professionele online marketing ondersteuning en wil je sociale impact maken? Laat dan hier een berichtje achter! We vertellen je graag wat wij voor jou kunnen betekenen. 

Velden met een * zijn verplicht. Door op verzenden te drukken ga je akkoord met ons privacybeleid.

Meer zoals dit:

Dag van een trainingsbegeleider

Dag van een trainingsbegeleider

Met onze marketingtraining helpen we jongeren die vastgelopen zijn aan een basis in digitale marketing. Dit doen we in zes weken, onder begeleiding van onze trainingsbegeleiders. Maar wat houdt het werk van een trainingsbegeleider in? Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Wij liepen een dagje mee met Amanda, de trainingsbegeleider in Utrecht!

Lees meer
Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Het jaar zit er alweer bijna op. Halloween komt eraan, daarna is het twee keer knipperen en dan zijn Sinterklaas en Kerst al geweest. Dus wordt het tijd om vooruit te kijken. Welke socialmediatrends kunnen we in 2024 verwachten? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer