fbpx

ONTMOET YOUNG DIGITALS JESSE EN SORAB | DEMODAY ROTTERDAM

Deze maand vinden maar liefst twee Demoday’s plaats! In Rotterdam rondde vorige week een groep jongeren onze online marketing training af. Deze week ontvangen de trainees in Utrecht hun certificaten. Een hoogtepunt voor The Young Digitals, want wat zijn we trots op deze jongeren! We stellen je graag voor aan twee trainees die vorige week hun training in Rotterdam hebben afgerond: Sorab (26) en Jesse (25). Want wie kan je beter vertellen over onze training dan de trainees zelf. Read more!

Dit zijn (digitale) doorzetters

Jongeren komen met uiteenlopende redenen terecht bij The Young Digitals. We bieden hen graag dat zetje in de rug dat ze verdienen. Want wat elke training weer blijkt? Deze jongeren zijn doorzetters. Zo vertelt Sorab hoe en waarom hij bij ons terecht kwam: “Ik studeerde International Business op het HBO, maar wegens persoonlijke omstandigheden moest ik stoppen.”. Een HBO opleiding afronden was dus geen optie. Maar ons traject sprak hem wel aan: “Het is gratis, duurt tien weken en is fysiek op een locatie. Dat sprak mij erg aan! Daarnaast stond op de website dat je na de training kans maakt op een baan. Dus ik wist: Ze laten me niet alleen na afloop.”.

young digitals jesse en sorab

Ook Jesse werd enthousiast over het traject van The Young Digitals: “Wie krijgt er nou de kans om zo laagdrempelig een opleiding te volgen, waarvoor je anders vier jaar naar het HBO moet?”, zei Jesse. Een uitkomst voor Jesse, want hij heeft al een moeilijke route bewandeld. “Ik had geen werk, geen opleiding en tot een jaar geleden niet eens een huis. Het afgelopen jaar is er veel veranderd, ook omdat ik me voor 150% heb ingezet. Ik wilde echt gaan voor verandering.”, licht Jesse toe.

Tien weken de tijd om je te bewijzen

Dat we dat zetje in de rug bieden, betekent niet dat de training voor elke jongere even makkelijk is. Maar dit is dé tijd voor de trainees om zich te bewijzen! Als zij maar laten zien dat ze ‘willen’, bieden wij graag handvatten om hen een carrière te bieden. Waar Sorab en Jesse bijvoorbeeld tegen aan liepen? “Die knop omdraaien: van geen ritme en routine, naar elke dag om 07.00 uur opstaan. Ook de druk om te presteren viel me soms zwaar. Ik legde de lat erg hoog. Dankzij oefening en de support van trainingsbegeleider Ashfaaq ging dat gelukkig steeds beter. Nu kan ik vaker denken: ‘het is goed zo.’”, zegt Sorab.

Jesse vond vooral het presenteren van zijn werk lastig. “Ik zal het altijd spannend blijven vinden. Maar twee jaar geleden was ik dan gewoon weggebleven. Nu ben ik het aangegaan: door die paniek heen voel ik zo veel kracht in mijn lichaam! De veiligheid en de positiviteit van de groep heeft daar zeker aan bijgedragen.”, zegt Jesse. Go Jesse en Sorab!

Young digital Sorab

“Het gevoel van een kans krijgen”

Was het dan alleen maar bloed, zweet en tranen? Nee, want wij weten ook dat de trainees het dan niet volhouden. Het gaat ons er juist om dat de trainees met plezier een nieuw vak leren! Dus we zorgen dat trainees langs gaan bij inspirerende bedrijven en hier leerzame opdrachten voor uitvoeren. “Het bezoek aan Equalture was verfrissend.”, zegt Sorab. “Het gaf me hoop op een arbeidsmarkt waarin bedrijven meer kijken naar skills in plaats van achtergrond of diploma’s. Dat voelt eerlijker. Ook de band met de groep was erg positief voor mij: ik heb bij iedereen zo veel groei gezien! Van niks willen zeggen in het begin, naar persoonlijke zaken met elkaar delen. De sfeer, de manier van begeleiden en het gevoel van een kans krijgen heeft een hele positieve uitwerking.”, voegt Sorab toe.

The Young Digitals Rotterdam

They make us proud

Wij kunnen niets anders zeggen dan dat we weer ontzettend trots zijn op alle trainees, in zowel Rotterdam als in Utrecht. We willen Jesse en Sorab heel erg bedanken voor hun kind words. 🖤 Dit jaar zullen nog meerdere trainingen starten. Wij kunnen niet wachten tot we deze toekomstige trainees zullen ontmoeten en hun succesverhalen kunnen delen!

Help mee met onze missie!

Na het afronden van de training, krijgen de trainees de kans om bij The Young Digitals te solliciteren. Bied jij onze young digitals waardevolle werkervaring en draag je bij aan een inclusievere samenleving? Zo kunnen onze young digitals bijvoorbeeld professionele ondersteuning bieden op het gebied van social media, SEO en rapportages. Zullen we het er eens over hebben? Stuur ons een berichtje en we bellen je snel!

Velden met een * zijn verplicht. Door op verzenden te drukken ga je akkoord met ons privacybeleid.

Meer zoals dit:

Dag van een trainingsbegeleider

Dag van een trainingsbegeleider

Met onze marketingtraining helpen we jongeren die vastgelopen zijn aan een basis in digitale marketing. Dit doen we in zes weken, onder begeleiding van onze trainingsbegeleiders. Maar wat houdt het werk van een trainingsbegeleider in? Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Wij liepen een dagje mee met Amanda, de trainingsbegeleider in Utrecht!

Lees meer
Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Het jaar zit er alweer bijna op. Halloween komt eraan, daarna is het twee keer knipperen en dan zijn Sinterklaas en Kerst al geweest. Dus wordt het tijd om vooruit te kijken. Welke socialmediatrends kunnen we in 2024 verwachten? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer