fbpx

3 SEO-TIPS VOOR EEN BETERE VINDBAARHEID VAN JE SOCIAL MEDIA

Met SEO (Search Engine Optimization) maak je je website beter vindbaar in Google. Maar hoe zit het met de vindbaarheid van je social media? SEO is namelijk op veel meer platforms toepasbaar dan alleen op je website! Ook je social media kun je helemaal optimaliseren, zodat je accounts snel gevonden worden. Hoe? Dat leggen we je hier uit!

SEO en link ranking: meer dan een link in op je social media

Om SEO en het gebruik van zoekwoorden duidelijk te maken, is het handig om ook te weten wat link ranking is. Dit is namelijk een doorverwijzing in de vorm van een link vanaf een andere website naar jouw website. Hoe meer doorverwijzingen, hoe hoger de websiteranking kan komen. Dit is ook afhankelijk van de hoogte van de ranking van de website die een link plaatst.

MAAR wanneer je een link toevoegt op sociale media betekent dit niet dat Google dit automatisch bijhoudt. De waarde van je website verhoogt daardoor niet automatisch. Op sociale media zijn links untagged. Hierdoor merkt Google de links niet op.

Hoe kun je met social media toch je SEO een handje helpen? Een aantal social media SEO-tips

Tip 1: de link naar je social media

Zorg dat je als bedrijf vertegenwoordigd bent op verschillende socialmediakanalen. De individuele profielen tellen namelijk wel als SEO-link. Als je duidelijk zichtbaar bent op LinkedIn, vindt Google via deze weg toch jouw SEO LinkedIn-profiel. Dit op basis van jouw (bedrijfs-)naam en expertise.

Tip 2: wees aanwezig als bedrijf op Google

Zorg dat Google weet dat jouw bedrijf een onderneming is. Door jezelf te registreren als organisatie, linkt Google dit aan jouw socialmediakanalen. Als je jouw Instagram SEO-proof maakt door de link te voorzien van jouw bedrijfsnaam herkent Google dit. Zo sta je tussen de zoekresultaten als er gezocht wordt naar je organisatie!

Social media SEO

Tip 3: gebruik interactie met je klanten

Langere tijd op een websitepagina aanwezig zijn, verhoogt de ranking op Google. Ook wanneer iemand klikt op de pagina om een afbeelding of video te bekijken. Vergroot deze interactie door het stimuleren van het klikken op bijvoorbeeld een video met een doorverwijzing naar YouTube. Dit is meteen goed voor je YouTube SEO.

SEO voor social media uitbesteden?

Op zoek naar SEO-ondersteuning, omdat jouw team geen tijd heeft hiervoor? Onze klanten VodafoneZiggo, Beiersdorf en Greenport West-Holland gingen je voor. Young digitals nemen werk uit handen! Laat een berichtje achter en we vertellen je meer over de mogelijkheden en over onze gemotiveerde young digitals.

Velden met een * zijn verplicht. Door op verzenden te drukken ga je akkoord met ons privacybeleid.

Meer zoals dit:

Dag van een trainingsbegeleider

Dag van een trainingsbegeleider

Met onze marketingtraining helpen we jongeren die vastgelopen zijn aan een basis in digitale marketing. Dit doen we in zes weken, onder begeleiding van onze trainingsbegeleiders. Maar wat houdt het werk van een trainingsbegeleider in? Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Wij liepen een dagje mee met Amanda, de trainingsbegeleider in Utrecht!

Lees meer
Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Het jaar zit er alweer bijna op. Halloween komt eraan, daarna is het twee keer knipperen en dan zijn Sinterklaas en Kerst al geweest. Dus wordt het tijd om vooruit te kijken. Welke socialmediatrends kunnen we in 2024 verwachten? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer