fbpx

THE YOUNG DIGITALS TEKENT HUMAN CAPITAL AKKOORD: SAMEN AAN DE SLAG VOOR EEN STERKERE ARBEIDSMARKT 

Vandaag is het Human Capital Akkoord van de Economic Board Zuid-Holland ondertekend door een groot aantal organisaties en sociale ondernemingen, waaronder The Young Digitals. En dat is mooi nieuws, want door de ondertekening van dit akkoord kunnen wij onze dienstverlening opschalen en nóg meer jongeren in de provincie Zuid Holland begeleiden naar een baan als digitaal marketeer. Ons streven is om in 2020 90 jongeren op te leiden tot online marketeer, en dit akkoord helpt ons een heel eind op weg!

Wat is het Human Capital Akkoord?

Het Human Capital Akkoord is in het leven geroepen om de mismatch op de arbeidsmarkt op te lossen. Er zijn veel vacatures in verschillende vakgebieden, maar niet genoeg opgeleide mensen om die plekken op te vullen. Eén van de belangrijkste thema’s binnen het Human Capital Akkoord is digitalisering, waar digital marketing onder valt. Het Human Capital Akkoord ziet net als wij het belang in om mensen op te leiden of bij te scholen voor banen waar daadwerkelijk vraag naar is. Zo los je het probleem op de arbeidsmarkt op en bied je mensen een kans op een baan met toekomst.

The Young Digitals tekent Human Capital Akkoord 1

Hoe The Young Digitals het gat in de arbeidsmarkt dichten

Als sociale onderneming trainen wij jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt en stomen ze klaar voor een baan als digital marketeer. Dat doen we door middel van een 10-weekse training in online marketing. Alle onderwerpen waar ze als digital marketeer mee te maken kunnen krijgen komen hierin naar voren. Al deze expertises worden gegeven door ervaren professionals die zich daarin hebben gespecialiseerd.

The Young Digitals tekent Human Capital Akkoord 2

Waardevolle werkervaring in digital marketing

Na afloop van de training nemen we een aantal van deze jongeren in dienst. Bij ons krijgen ze de kans om relevante werkervaring op te doen en zich verder te verdiepen in het vak. Dit doen ze tot het tijd is voor de volgende stap; begeleiding naar een volgende werkgever en bouwen aan hun cv’s. Daar profiteren niet alleen deze jongeren van. Diverse bedrijven en organisaties plukken inmiddels de vruchten van het talent van deze jongeren. Want er is in de krappe arbeidsmarkt een grote vraag naar de kennis en kunde van digital marketeers.

Welke mooie projecten worden er nog meer gesteund?

Om oplossingen van dit probleem te stimuleren wordt subsidie verleent aan 9 verschillende projecten in Zuid-Holland. De andere 8 projecten zijn ICT Praktijk Academie, Make IT Work, Techgrounds, TekkieWorden, Next Maritime Professional, Digitalisering MKB, Young Capital Next en een project voor het stimuleren van de bewustwording rondom cybersecurity van The Hague Security Delta.

Samen met al deze partijen werken we aan het nationaal en internationaal concurrerend maken van Zuid-Holland. Banen zijn er, talent is er ook. Deze moeten alleen nog aan elkaar gelinkt worden.

Meer weten over wie wij zijn?

Meer zoals dit:

Dag van een trainingsbegeleider

Dag van een trainingsbegeleider

Met onze marketingtraining helpen we jongeren die vastgelopen zijn aan een basis in digitale marketing. Dit doen we in zes weken, onder begeleiding van onze trainingsbegeleiders. Maar wat houdt het werk van een trainingsbegeleider in? Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Wij liepen een dagje mee met Amanda, de trainingsbegeleider in Utrecht!

Lees meer
Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Het jaar zit er alweer bijna op. Halloween komt eraan, daarna is het twee keer knipperen en dan zijn Sinterklaas en Kerst al geweest. Dus wordt het tijd om vooruit te kijken. Welke socialmediatrends kunnen we in 2024 verwachten? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer