fbpx

DUOGESPREKJE – JUNIOR & MEDIOR

Binnen The Young Digitals leiden we jongeren op als online marketeer. Daarbij kan een junior na ervaring op te hebben gedaan uitgroeien tot medior, waarbij ze zelfstandiger projecten oppakken en bedrijven nog beter kunnen ondersteunen. Daar begeleiden ze de juniors ook bij.  Benieuwd naar hoe deze carrière er precies uitziet? Wij hebben twee Young Digitals tegenover elkaar gezet. Lisa, een medior marketeer en Alexandre, een junior die sinds augustus een start heeft gemaakt aan zijn carrière als junior marketeer.

Alex: ‘Wat was jouw reden om je aan te melden voor de training van The Young Digitals?’

Lisa: ‘Door mijn eigen onderneming wilde ik graag online marketing leren. Bij het verkopen van mijn handgemaakte sieraden ontbrak namelijk de kennis om online zichtbaar te worden. En jij? Hoe ben jij hier eigenlijk terecht gekomen?

Alex: ‘Helaas had ik moeite met het vinden van een baan. Ik heb namelijk een kleintje en vond het dus belangrijk om een baan met toekomstperspectief te vinden. Een bandlid van mij liet mij de training zien. Ik heb mezelf direct ingeschreven. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!

Lisa: ‘Dat herken ik. Ik vond het bijvoorbeeld heel fijn om te leren hoe je zelfstandig onderzoek kan doen naar verschillende marketingonderwerpen. Welke kennis pas jij nog steeds toe?

Alex: ‘Die zelfstandigheid is een interessante. Daar zou ik bijvoorbeeld zeker nog verder in willen groeien. Ik zou graag op een punt willen komen waarbij ik zelfstandig projecten kan oppakken en behandelen. Ik vind het namelijk belangrijk om zelfstandig te kunnen werken.

Maar om op je vraag terug te komen. Voor mij waren vooral de personal-development trainingen die er iedere week tijdens de training gegeven werden heel fijn. Ik had namelijk best veel moeite met mezelf en tijdens deze training heb ik een beter inzicht gekregen in wie ik nou precies ben. Dit heeft me niet alleen geholpen op persoonlijk niveau, maar ook op de werkvloer. Waar zou jij je verder nog op willen ontwikkelen?

Lisa: ‘Bij The Young Digitals ben ik erachter gekomen dat ik veel energie krijg als ik kan helpen bij de ontwikkeling van een junior en ik vind doorgeven van de vaardigheden die ik al heb gewoon super interessant om te doen. Dus ik zal mezelf graag willen ontwikkelen op het gebied van teams managen. Misschien groei ik ooit wel uit naar teamlead. Het is wel grappig, want ik had niet gedacht dat dit ooit een vaardigheid van mij zou kunnen worden. Ik heb bij The Young Digitals pas echt ervaren dat ik heel blij word van het begeleiden van juniors. Heb jij ook zoiets meegemaakt?

Alex: ‘Een beetje wel. Ik dacht vooral dat ik veel meer moeite zou hebben met projectmatig werken. Hier krijg je namelijk vaker te maken met bijvoorbeeld deadlines. Maar ik merk dat ik hier toch wel veel beter mee om kan gaan dan dat ik eerst dacht. Die deadlines zijn soms juist fijn. Dan weet een opdrachtgever ook waar ze aan toe zijn en wanneer ze iets van ons kunnen verwachten. Zo kunnen we een mooi product neerzetten.’

Data Analysi

Lisa: ‘Zeker. Dat vind ik ook het leukst aan online marketing, om het creatieve te combineren met het “stoffige”, zo zien mensen het toch nog wel soms. Data kan juist ontzettend veel inzichten geven bij het analyseren. En zo komt het tot een kwalitatief eindproduct!

 Alex knikt. ‘Grappig dat je data analyseren stoffig noemt, die uitstraling heeft het soms wel een beetje. Maar ik vind het juist heel leuk. En fijn dat je uit data altijd wel een conclusie kan halen die een opdrachtgever echt op weg kan helpen. Daarom zit ik ook in team Data, haha.

Lisa: ‘Dat is wel een goede match dan, ja! Ik merk dat ik vooral heel blij word van hoe afwisselend mijn baan nu is, van vastbijten in data naar gesprekken met de opdrachtgever en daarna weer naar het ondersteunen van een junior. Een fijne, veelzijdige baan. Erg blij dat ik me toen heb aangemeld voor de training.

Social mediabeheer toch niet zelf doen?

Alex en Lisa staan klaar om jou te ondersteunen met jouw marketingvraagstukken. Weten hoe je website scoort in Google? Je website optimaliseren om jouw klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn? Alex en Lisa geven je graag advies. Neem snel contact op voor de mogelijkheden.

Velden met een * zijn verplicht. Door op verzenden te drukken ga je akkoord met ons privacybeleid.

Meer zoals dit:

Dag van een trainingsbegeleider

Dag van een trainingsbegeleider

Met onze marketingtraining helpen we jongeren die vastgelopen zijn aan een basis in digitale marketing. Dit doen we in zes weken, onder begeleiding van onze trainingsbegeleiders. Maar wat houdt het werk van een trainingsbegeleider in? Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Wij liepen een dagje mee met Amanda, de trainingsbegeleider in Utrecht!

Lees meer
Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Het jaar zit er alweer bijna op. Halloween komt eraan, daarna is het twee keer knipperen en dan zijn Sinterklaas en Kerst al geweest. Dus wordt het tijd om vooruit te kijken. Welke socialmediatrends kunnen we in 2024 verwachten? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer