fbpx

WAT IS SEO & SEA? 

Online zichtbaar zijn en meer verkeer naar je website genereren? Gebruik dan SEO en SEA!
Maar wat is dat? Wat is het verschil tussen SEO en SEA? Hoe kun je deze online-marketingtechnieken toepassen? Misschien wel de belangrijkste vraag: is het gratis? In dit artikel vertellen we je meer en helpen we je op weg. Lees snel verder!

Wat is SEO?
SEO en SEA zijn twee verschillende online-marketingtechnieken die gericht zijn op het vergroten van de online zichtbaarheid van een website of webpagina.

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Hierbij optimaliseer je een website of webpagina om zo hoger te scoren in de zoekresultaten van Google of Bing. Door zoekwoorden mee te nemen in je tekst weet Google waar de tekst over gaat. Google zal jouw pagina dan aanbevelen als iemand daarop googelt. Google wil dat de lezer geholpen wordt. Denk dus goed na over de intentie van je lezer. Wat willen ze weten? Dat verwerk je in de tekst.

Wat zijn backlinks en wat voor effect heeft dit op je SEO?
Ook is het werken met backlinks heel belangrijk. Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Dit is belangrijk voor Google om de relevantie en autoriteit van jouw webpagina te bepalen. Hoe meer backlinks naar jouw website, des te hoger je autoriteitsscore en des te meer de kans om hoger in de zoekresultaten terecht te komen.

Nu heb je je pagina helemaal geoptimaliseerd, de juiste zoekwoorden zijn verwerkt en andere bedrijven verwijzen naar jou door.

Maar hoelang duurt het voordat de webcrawler (robot) van Google jouw geoptimaliseerde pagina ontdekt? Dit kan zomaar 4 maanden tot een jaar duren! SEO kost dus best wat geduld.

Wat is SEA?
Wil je liever zo snel mogelijk resultaat zien en wil je dat je website meteen op de eerste pagina terecht komt? Dan kun je SEA toepassen! SEA staat voor Search Engine Advertisement. Simpelweg betekent het dat je een advertentie plaatst. Je betaalt hier om gezien te worden. De advertentie wordt boven of naast de niet-betaalde zoekresultaten weergegeven.

Beide technieken hebben dus het doel meer bezoekers naar een website te trekken en kunnen worden gebruikt om de online aanwezigheid van een bedrijf te vergroten en de conversies te verbeteren.

Data Analysi

Nog even op een rijtje:

  1. SEA is betaald adverteren – SEO heeft betrekking tot de overige, niet-betaalde zoekresultaten. Dit is voor jou dus gratis.
  2. Bij SEA zie je snel resultaten – SEO is een lange termijn strategie waarbij je de resultaten pas na een aantal maanden kunt meten.
  3. Bij SEA hoef je geen rekening te houden met backlinks. Wel met de juiste keywords waarop je gevonden wordt. Bij SEO moet je rekening houden met beide.

SEO en SEA uitbesteden?

Ondanks dat je voor SEO niet hoeft te betalen, moet je wel rekening houden dat je er zelf tijd aan kwijt bent. Daarnaast vereist het ook expertise. Hetzelfde geldt ook voor SEA. Wil je een SEA campagne starten of SEO toepassen voor je website en hiermee je online zichtbaarheid vergroten én je conversies verhogen, maar heb je hier eigenlijk geen tijd voor? Klik dan hiernaast en lees meer over onze SEO en SEA-diensten!

Velden met een * zijn verplicht. Door op verzenden te drukken ga je akkoord met ons privacybeleid.

Meer zoals dit:

Dag van een trainingsbegeleider

Dag van een trainingsbegeleider

Met onze marketingtraining helpen we jongeren die vastgelopen zijn aan een basis in digitale marketing. Dit doen we in zes weken, onder begeleiding van onze trainingsbegeleiders. Maar wat houdt het werk van een trainingsbegeleider in? Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Wij liepen een dagje mee met Amanda, de trainingsbegeleider in Utrecht!

Lees meer
Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Het jaar zit er alweer bijna op. Halloween komt eraan, daarna is het twee keer knipperen en dan zijn Sinterklaas en Kerst al geweest. Dus wordt het tijd om vooruit te kijken. Welke socialmediatrends kunnen we in 2024 verwachten? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer