fbpx

PERSONAL DEVELOPMENT: VOOR HET KRIJGEN ÉN BEHOUDEN VAN EEN BAAN

Tijdens ons traject leren jongeren het online marketingvak. Maar met alleen kennis kom je er niet! Veel jongeren geven zich op voor deze training om weer een routine in hun leven te krijgen. Of om zich weer nuttig te voelen. Ze krijgen te maken met allerlei uitdagingen in het werk. Daarom wordt, tijdens de training en daarna in dienst bij The Young Digitals, uitvoerig aandacht besteed aan personal development. Omdat we jongeren willen helpen een baan te krijgen. Én te behouden. Maak kennis met onze inhouse personal developer May van Waes!

‘Personal developer’: wat betekent dat precies?

May: “Toen we net bestonden richten we ons alleen op het overbrengen van vakkennis- en ervaring. We merkten toen echter dat we regelmatig jongeren verloren. Doordat ze uitvielen wegens problemen in de privé situatie of doordat ze tegen uitdagingen aanliepen tijdens het werk. Bijvoorbeeld grenzen aangeven, jezelf eerlijk uitspreken of omgaan met stress. Daar moesten we wat mee. Ik voer als vertrouwenspersoon op regelmatige basis coachingsgesprekken met iedereen over het welzijn en de ontwikkeling. Daarnaast hebben we een uitgebreid personal development-programma opgezet waarmee we young digitals in hun groei faciliteren door middel van allerlei trainingen, een persoonlijk ontwikkelplan. Maar ook boksen en mindfulness.

Boksen team

Hoe ben je op deze plek terecht gekomen?

Ik ben van huis uit helemaal geen ‘hulpverlener’ en volgens mij is dat juist ook goed. Ik heb een economische achtergrond en heb jaren als projectmanager bij een filmbedrijf gewerkt. Ik ken dus de klappen van de zweep als het gaat om voor klanten werken en de kwaliteits- en tijdsdruk die daarbij kunnen horen! Dat maakt dat ik goed snap waar mensen soms tegenaan lopen. Op een gegeven moment vond ik de ‘bubbel’ van jonge, kansrijke mensen die altijd de wind mee hebben, benauwend worden. Ik wilde een brug vormen tussen de ‘high potential wereld’ waar al mijn studiegenoten werkten en de wereld van talentvolle jongeren die al die kansen en mogelijkheden niet hebben. Ik gaf yogales aan jongens in de gevangenis, zette een project op met Haagse vermogensfondsen om jongeren een nieuwe kans te geven op werk en organiseerde veel netwerkbijeenkomsten en workshops voor jongeren.

Toen ik de kans kreeg om deze functie bij The Young Digitals vorm te geven heb ik die met beide handen aangegrepen. Het is voor mij de ultieme combinatie van bouwen aan een succesvolle, ambitieuze onderneming en hetgeen wat mij het meeste voldoening geeft: jonge, talentvolle mensen vooruit helpen die misschien niet alle kansen hebben gekregen die ik wel heb gehad in mijn leven.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Heel divers! Op de donderdagen geef ik Personal development trainingen aan de jongeren in de 10-weekse trainingsgroep. Daarbij werk ik aan de hand van de ‘Op Eigen Kracht’ methodiek, die erop gericht is om zelfinzicht, zelfvertrouwen en zelfsturing te vergroten.

Daarnaast coach ik veel young digitals 1-op-1 op hun welzijn en ontwikkeling. Die gesprekken zijn vaak heel bijzonder en persoonlijk. De ene keer gaat het over een autistisch broertje waarvoor iemand intensief moet zorgen, de andere keer over hoe om te gaan met werkdruk en perfectionisme. Het is geweldig om te zien hoe mensen zich openstellen en tot eigen inzichten en stappen komen! Naast deze coachende taken houd ik me onder anderen ook bezig met de werving en selectie van nieuwe trainees, het voorbereiden en begeleiden van detacheringen en het zichtbaar maken van onze sociale impact.

Personal developer May

Waar ben je trots op?

Tijdens de werving heb ik vaak het eerste contact met jongeren. Ik heb dan een eerlijk gesprek met iemand die al 2 jaar werk zoekt of al 4 studies heeft afgebroken. Als ik dan zie dat iemand een paar maanden later als een ware professional door onze gangen loopt en aan grote klanten als VodafoneZiggo een online marketing strategie staat te presenteren krijg ik echt kippenvel. Dat is toch gaaf dat je daar aan bij kan dragen!

Hoe kun jij onze young digitals helpen?

The Young Digitals bouwt aan een netwerk van bedrijven en organisaties die samen met ons optrekken om onze sociale missie te realiseren: jongeren die zijn vastgelopen begeleiden naar een baan als online marketeer. 

Door middel van training, personal development en waardevolle werkervaring. 

We vertellen je graag wat onze young digitals voor jouw online marketing kunnen betekenen! Zo werken zij al voor VodafoneZiggo, De Haagse Hogeschool en De Vegetarische Slager.  Heb je vragen over ons concept of interesse in een dienst? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Velden met een * zijn verplicht. Door op verzenden te drukken ga je akkoord met ons privacybeleid.

Meer zoals dit:

Dag van een trainingsbegeleider

Dag van een trainingsbegeleider

Met onze marketingtraining helpen we jongeren die vastgelopen zijn aan een basis in digitale marketing. Dit doen we in zes weken, onder begeleiding van onze trainingsbegeleiders. Maar wat houdt het werk van een trainingsbegeleider in? Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Wij liepen een dagje mee met Amanda, de trainingsbegeleider in Utrecht!

Lees meer
Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Het jaar zit er alweer bijna op. Halloween komt eraan, daarna is het twee keer knipperen en dan zijn Sinterklaas en Kerst al geweest. Dus wordt het tijd om vooruit te kijken. Welke socialmediatrends kunnen we in 2024 verwachten? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer