fbpx

THE YOUNG DIGITALS BESTAAT 1 JAAR!

TIJD VOOR EEN TROWBACK!

Als er een reden is om iets te vieren, dan pakken we die graag. En dit is wel een heel speciaal moment: het is op 1 juli al weer een jaar geleden dat we The Young Digitals zijn gestart! We zijn hard aan de slag gegaan met onze missie: jongeren die zijn vastgelopen opleiden en begeleiden naar een baan als digitaal marketeer. En we kunnen het zeggen: We hebben veel bereikt en natuurlijk is er nog veel te doen!

Veel bereikt!

We zijn super trots op wat we het afgelopen jaar hebben bereikt. Het belangrijkste is natuurlijk dat we 60 jongeren uit onze doelgroep hebben opgeleid. We hebben een eigen 10-weken opleidingsprogramma ontwikkeld waarin deze jongeren online marketing basisvaardigheden leren. Zij worden getraind door professionals die hun sporen in het bedrijfsleven hebben verdiend. En elke week gaan onze trainees op bezoek bij een bijzonder bedrijf/organisatie waar zij een uitdagende case krijgen voorgelegd. Denk hierbij aan een online marketingplan schrijven voor ADO Den Haag in de Maatschappij, een LinkedIn campagne voor The Hague Business Agency en conversie optimalisatie van de website voor uitgaansgelegenheid Paard.

The Young Digitals bestaat 1 jaar! Tijd voor een throwback! 1

Na de training komen jongeren bij ons in loondienst en werken zij – onder begeleiding van ervaren professionals – aan online marketingklussen voor opdrachtgevers. Hierdoor krijgen onze young digitals het marketingvak helemaal in de vingers én ondersteunen we bedrijven met hun digitale marketinguitdagingen.

Ook hebben we de eerste jongeren gedetacheerd bij onze partner Exact. In het super professionele marketingteam van Exact hebben onze young digitals enorm veel geleerd!

The Young Digitals bestaat 1 jaar! Tijd voor een throwback! 2

Superfans

We zijn heel trots op wat we bereikt hebben en we realiseren ons heel goed dat dit alleen maar gelukt is omdat we zoveel support hebben gekregen van zoveel mensen. We zijn enorm blij met onze partners ING Nederland Fonds, Exact, Stichting DOEN en De Haagse Hogeschool. Door hun enthousiasme, expertise en financiële steun hebben we deze onderneming kunnen starten.

Natuurlijk hebben onze successen ook te danken aan al die klanten die het afgelopen jaar in ons hebben geloofd. Door deze waardevolle werkervaring hebben onze young digitals een mooie start van hun carriere als online marketeer gemaakt.

Waar komen we vandaan?

The Young Digitals is gestart door Sjoerd Hauptmeijer en Marc Pieterse, met z’n tweeën op de Binckhorst. 15 april begon het eerste trainingsgroep en na een succesvolle pilot namen we de eerste young digitals op 1 juli 2019 in dienst. Sindsdien zijn we van houtje-touwtje organisatie gegroeid naar een team van 12 mensen die elke dag met elkaar in de weer zijn om onze missie te realiseren. Dat we nu 1 jaar bestaan is een mooie aanleiding om even stil te staan bij wat we samen bereikt hebben.

Zo ontving de laatste ronde van trainees hun certificaat online van niemand minder dan Haagse wethouder Saskia Bruines, tekende we het Human Capital Akkoord en werden we genomineerd voor The Hague Innovators. Maar boven alles blijft staan dat we 60 jongeren hielpen die nu een vliegende start hebben gemaakt als digital marketeer!

The Young Digitals bestaat 1 jaar! Tijd voor een throwback! 3

Het was dus een fantastisch jaar! Tegelijkertijd is de lijst met wensen en ambities niet minder lang geworden. Integendeel.

Nog veel te doen

We willen meer! 😉 Het doel is uiteraard om in ons tweede jaar nog meer jongeren te helpen, en we beginnen in september dan ook weer met het opleiden van een nieuwe groep trainees! Veel zin in! Natuurlijk gaan we non-stop, met volle vaart aan de slag voor onze klanten. En onze young digitals staan natuurlijk ook in de startblokken voor nieuwe klanten!!

Heel veel dank aan iedereen die in ons heeft geloofd. Zonder jullie was deze sociale onderneming nooit van de grond gekomen. Het was een fantastisch jaar en we staan te popelen om ook van jaar 2 een enorm succes te maken!

Meer zoals dit:

Dag van een trainingsbegeleider

Dag van een trainingsbegeleider

Met onze marketingtraining helpen we jongeren die vastgelopen zijn aan een basis in digitale marketing. Dit doen we in zes weken, onder begeleiding van onze trainingsbegeleiders. Maar wat houdt het werk van een trainingsbegeleider in? Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Wij liepen een dagje mee met Amanda, de trainingsbegeleider in Utrecht!

Lees meer
Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Dé socialmediatrends om naar uit te kijken in 2024

Het jaar zit er alweer bijna op. Halloween komt eraan, daarna is het twee keer knipperen en dan zijn Sinterklaas en Kerst al geweest. Dus wordt het tijd om vooruit te kijken. Welke socialmediatrends kunnen we in 2024 verwachten? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer